Gå direkt till innehåll
Årets tema "Vatten" med utställning av elever i Nacka stadshus 3-8 april
Årets tema "Vatten" med utställning av elever i Nacka stadshus 3-8 april

Nyhet -

”Rent vatten, ingen självklarhet” - en utställning av Nackaelever

I samband med Earth Hour den 30 mars genomför elever i Nackas kommunala skolor projektarbeten kring årets tema som är vatten. Det är 18 skolor som medverkar och den 3-8 april ställs deras bidrag ut i Nacka stadshus.

Årets tema fokuserar på behovet av rent vatten, vattnets väg i samhället och att skapa medvetenhet om att inte ta rent vatten för givet. Hundratals barn från 18 skolor deltar i arbetet och resultatet kommer att visas vid en utställning den 3-8 april i Nacka stadshus.

-Detta är ett fantastiskt tillfälle att i skolan kunna lyfta fram vikten av rent vatten för att skapa en jämlik och hållbar framtid. Projektet knyter an till flera delar ur läroplanen, säger Annelie Adolfsson, PEAK-samordnare i Nacka kommun.

Det är nionde året i rad som PEAK-nätverket anordnar ett projektarbete i samband med Earth Hour. Och även i år samverkar nätverket med Nacka vatten och avfall AB. PEAK-nätverket sprider erfarenheter och arbetssätt mellan skolor i Nacka och eleverna får lära sig mer om den miljö de själva kan påverka och om globala miljöfrågor.

De deltagande skolorna är: Björknäs, Boo Gård, Ekliden, Ektorp/Borgvalla, Fisksätra, Igelboda, Järla/Jarlaberg, Myrsjö, Neglinge, Orminge, Saltsjö-Duvnäs, Samskolan, Sickla, Sigfridsborg, Skuru, Stavsborg, Sågtorp, Vilan, Älta.


Vill du veta mer? Kontakta:

  • Annelie Adolfsson, PEAK-samordnare, annelie.adolfsson@nacka.se, 070-431 97 22
  • Karin Eliassson Skarstedt, PEAK-samordnare, karin.eliasson.skarstedt@nacka.se, 070-431 85 62
  • Emma Martinelle, Nacka vatten och avfall AB, emma.martinelle@nvoa.se, 070-431 93 05

Här kan du läsa mer om PEAK

Läs mer på Nacka vatten och avfalls skolsidor

Ämnen

Kategorier